NOBELMUZIEK
(06) 55 83 18 91
info@timnobel.nl
Lite

 

  

Zigeunermuziek, jazz, licht klassiek, klezmer, tango, pop, eigen compositie's: het veelzijdige Lite brengt lichte muziek in allerlei vormen. Het ensemble werd eind 2011 opgericht en bestaat uit leden van het Orkest van het Oosten. Zij treden op in verschillende samenstellingen, van trio tot nonet. Het flexibele ensemble speelde inmiddels op de meest uiteenlopende plekken. In Nederlandse concertzalen, op recepties, feesten, diners, bij bijzondere buitenconcerten tot op het prestigieuze operabal in Sankt Moritz.

De kernleden van Lite zijn Robert Windak (1e viool), Annemarie van Viegen (2e viool), Eva Suslikova (altviool), Tim Nobel (contrabas en artistieke leiding), Don Hofstee (gitaar), Rob Horsting (piano) en Arthur Kerklaan (trompet/bugel). NedSymLite werkt samen met artiesten uit allerlei muzikale disciplines. Van tango met Carel Kraayenhof tot hot club met Reinier Voet, van pop met Miss Montreal en Xander de Buisonje tot zigeunermuziek met Willem Wolthuis en jazz met Rob van Bavel.

Onlangs verscheen hun debuutalbum Crossroads waarop als gast ook Carel Kraayenhof is te beluisteren.Over de cd Crossroads:

"De titel zegt genoeg. Aanschaffen! (…) Heerlijke luistermuziek." Deventer Stentor

"Bassist Tim Nobel en pianist Rob van Bavel tekenen voor kleurrijke bewerkingen die de professionelemusici als gegoten zitten." NCRV gids

"Natuurlijk had Lite elke pianist kunnen bellen. Dat ze uitgerekend kozen voor Rob van Bavel zegt dat ze een mooie visie op muziek hebben. De goede man op de juiste plek." Tubantia

"Lite bouwt bruggen en slecht barrières." Hans Haffmans in Haffmans' Mooiste

"Wat een verschillende muziekstijlen, wat een kleuren! Wat een solisten!" Edwin Rutten, Klassieke Zaken

"Deze arrangementen druipen van perfectie, glans en pit (...) Een ideale plaat voor wat peper tijdens een Lazy Sunday Afternoon." Written in Music

 

Hier kunt u een compilatie van de cd Crossroads beluisteren. Achtereenvolgens fragmenten van: Sirba (trad., arr. T. Nobel), Oblivion (A. Piazzolla), Ravel's Tomb (R. van Bavel), De Viersprong (T. Nobel)

 

Salonmuziek behoort ook tot de mogelijkheden. Hier fragmenten uit ons licht klassieke repertoire.

Tango met Lite. Repetitie opname van arrangement voor strijkers (Tim Nobel) van Piazzolla's Otono Porteno. 

 

Lite kan ook op maat gemaakte arrangementen leveren voor (pop)artiestenbegeleiding of een specifiek repertoire op verzoek. 

 

 

Voor boekingen en informatie kunt u contact opnemen met het Orkest van het Oosten.

 

  
De CD Crossroads is te bestellen bij Challenge Records http://www.challengerecords.com/artists/1370004564/