NOBELMUZIEK
(06) 55 83 18 91
info@timnobel.nl
Educatie en creatieve teambuilding

Online les

Tim Nobel geeft tips over het gebruik van de strijkstok op de contrabas in jazz

Lezingen

Jos Boerjan en Tim Nobel geven lezingen over muziek en beeldende kunst met live muziek.

 

 

Compose and Connect

Een creatieve teambuilding.

 

Met Compose and Connect wordt gezamenlijk met professionele musici en deelnemers van een organisatie of bedrijf een nieuwe compositie gemaakt die gaat over die organisatie. De identiteit van de organisatie wordt als het ware verklankt. Professionele muziekgezelschappen krijgen met dit innovatieve project de kans nieuw publiek te bereiken. Door het interactieve karakter en de mogelijkheid voor alle deelnemers om op eigen topniveau een bijdrage te leveren aan deze nieuwe compositie, ontstaat gedeeld eigenaarschap. Je zou dit 'bandjesgevoel' kunnen noemen.

 

 Workshop songwriting

Vaak lijkt het lastig een goed muzikaal idee uit te werken tot een volwaardig muziekstuk. In de workshop songwriting komen elementen als struktuur, harmonische kennis, melodie en tekst schrijven aan bod. Met het ontwikkelen van deze vaardigheden wordt een belangrijke stap gemaakt voor het schrijven van goede stukken.

Hieronder een video van de afsluitende presentatie van de cursus Songwriting aan de USVA van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Muzieklessen voor de basisschool

 

Schoolband, muziekeducatie voor groep 6, 7 en 8

Voor het basisonderwijs heb ik een lesprogramma ontwikkeld waarbij leerlingen onder mijn leiding samen spelen en zingen in een band. De kinderen krijgen via deze methode gedegen muziekles waar ze ontzettend veel plezier aan beleven. Spelenderwijs houden ze zich bezig met muzikale vaardigheden als ritmiek, zuiver zingen en klankvorming en het leren luisteren naar elkaar. Door met elkaar in een groep te spelen stimuleren ze elkaar om actief met muziek bezig te zijn.

Video van uitvoeringen en lessen op Jenaplanschool 't Vlot in Hoogezand.

 

Musical.

Van de musical voor groep 8 is echt iets bijzonders te maken door met de leerlingen te werken aan een creatieve muzikale uitvoering. Speciaal hiervoor kunnen de kinderen muziekles krijgen met desgewenst op maat gemaakte arrangementen / composities. 

 

Audio.

Pocketpizza. Winnaar Fabulous Food Award 2012. Muziek en tekst Tim Nobel.

Met Jonna, Olmo, Mae en Camille.

 

Lied voor overgang naar groep 5. Muziek en tekst Tim Nobel.

Zang: Jonna (8 jaar).

 

Oefenlied "Ik heb een droom" voor 't Vlot