NOBELMUZIEK
(06) 55 83 18 91
info@timnobel.nl

Crossroads

CD release NedSym Lite

lees meer

Attenoje

 

 

compilatie Attenoje live in House of Spice 

 

 

    

                                              Attenoje!*

                                                      klezmer en meer

 

Sergei Bolotny, Rob van der Vlugt en Tim Nobel kennen elkaar via het Noord Nederlands Orkest. Sergei is er plaatsvervangend tweede concertmeester, Rob klarinettist en Tim, contrabassist bij het Nederlands Symfonieorkest, remplaceert er regelmatig. Alledrie zijn ook actief in de lichte muziek. Zo werd een klezmergroep geboren, met Gertie Bruin op de accordeon. Op virtuoze wijze brengen de vier musici Joodse muziek, met zo nu en dan een  uitstapje naar iets heel anders….

 

Sergei Bolotny volgde vanaf zijn zevende de Speciale School voor Muziek in Lwow (Oekraïne) en vervolgde zijn vioolstudie in Kiev bij Bogodar Kotorovich. Hij specialiseerde zich daarna in kamermuziek in Wenen en leidde daar bovendien het ensemble Klezmatov. Hij won eerste prijzen op de Internationale Vioolcompetitie in Oezbekistan en bij de Leo Weiner Competitie in Hongarije. In 2001 won hij de Oestrig Competitie en de tweede prijs op het Janacek Concours en in 2008 won hij met het Metro Trio de Promotion Prize op het Osaka Chamber Music Festival. Sinds 2010 werkt hij als plaatsvervangend tweede concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest.

Rob van der Vlugt is solo-klarinettist bij het Noord Nederlands Orkest. Evenals de overige leden van Attenoje heeft hij altijd bijzondere interesse gehad in de lichte muziek. Hij was onder meer jarenlang actief in het ensemble Romanesca en schreef vele arrangementen.

Gertie Bruin studeerde 1997 af bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede waar hij zelf sinds 2009 hoofdvakdocent accordeon is. Daarnaast is hij actief in ensembles als het Nederlands Accordeon Ensemble, een duo met saxofonist Niels Bijl en verschillende lichte muziekgroepen.

Tim Nobel studeerde contrabas aan het Hilversums Conservatorium. Sinds 2001 werkt hij bij het Nederlands Symfonieorkest, waar hij tevens leider is van NedSym Lite. Met dit ensemble werkt hij samen met uiteenlopende artiesten waaronder Carel Kraayenhof, Rob van Bavel, Miss Montreal, Carol Jarvis, Xander de Buisonje en leden van het Metropole Orchestra. Daarnaast arrangeert en componeert hij.

_______________

 

* Attenoje is een uitroep van verbazing . Het wordt nog gebruikt in plaatsen die een  grote Joodse gemeenschap hebben gekend, zoals Winschoten en Amsterdam. Bij de verkiezing van het mooiste Mokumse woord eindigde het op de derde plaats.